Regler

Ruterne

Ruterne vil være på rundstrækninger med en længde på 5-6 km afhængig af rutens vanskelighed. Der køres på fast tid. Efter 70 min lukkes målstregen – for de unge på eller under 15 år lukkes den efter 45 min. Herefter får ingen lov til at køre ud på en ny omgang. Den person, der har kørt flest omgange på kortest mulig tid udråbes som dagens vinder.

Deltagelse er på eget ansvar og risiko.
Cykelhjelm er påbudt – ingen start uden!

Startskilt og chip

Der køres med startskilt på cyklen med indbygget chip i. I år er det derfor endnu vigtigere at gemme sit startnummer hvis man skal deltage i mere end 1 afdeling. Såfremt man mister sit startnummer og skal rekvirere et nyt koster det kr 20 for et nyt.

Tidtagning og start

Vi starter i fælles flok, ved samlet start, – og vi henstiller til, at man stiller sig efter styrke og evner. De stærkeste/hurtigste skal stå i første geled. Herved undgår vi, at der dannes kø – husk det er aldrig sjovt at blive “kørt ned” bagfra.
Desuden ligger vi som udgangspunkt startstedet, så vi får en lille strækning inden vi rammer første bakke eller smalle passage – hermed opstår der også en naturlig spredning af feltet.

Pointgivning og Samlet Cup stilling

Vi vil igen i år, som udgangspunkt tilbyde 3 klasser i cuppen.  Vi åbner således op for at der dystes i klasserne U15 (for dem på eller under 15 i 2015), Q16-39 (Kvinder 16-39 år i 2015) samt i O40 (for dem der bliver 40 eller har været det i 2015). Klasserne bortfalder såfremt der tilmeldes færre end 5 deltagere i den samlede cup. Man må altid skrive sig på i klassen Kvinder 16-39 år, men kravet om under eller på 15 eller over 40 kan ikke fraviges.

Bemærk at man i 2015 ikke tæller med i samlet cup stilling med mindre man er tilmeldt samlet cup!

Der gives point efter den individuelle placering, som den enkelte rytter opnår i hver afdeling.
Antal omgange tæller først, herefter er det tiden, der tæller.

1.  plads =  100 point        2.  plads  =  99 point        3.  plads  =  98 point      4.  plads =  97 point…
…osv…osv..

Samlet set vil vinderen være den rytter med det laveste antal point. Der vil ikke som tidligere år være en fratrækker, således tæller alle 3 afdelinger.

Er der lige point mellem 2 ryttere, er placeringen i sidste afdeling afgørende for den endelige placering.

Lodtrækningspræmier

Regler for lodtrækningen = krav fra sponsorer

Lodtrækning vil foregå blandt de deltagere, der har passeret tidtagningsmåtten, dvs. kørt mindst én omgang på sporet. Det er en forudsætning, for at modtage præmier, at man er til stede ved udlodningen. Det skyldes at vores sponsorer har valgt at sponsorere cuppen mod at de får reklame for deres produkter via hjemmesiden og ved udlodning af præmierne under cuppen, og den reklame får de ikke blandt de deltagere der er taget hjem. Derfor opfylder vi ikke vores del af kontrakten med vores sponsorer hvis vi uddeler præmien til deltagere, der ikke er tilstede under præmieoverrækkelsen. Er man ikke til stede, trækkes derfor en ny person til præmien.

Eneste undtagelse er banevagters præmier, der gemmes til banevagterne er tilbage.

Enhver tvist afgøres af arrangørerne og der tages ikke ansvar for indholdet eller konsekvenserne af den mundtlige eller skriftlige information.

 

Præmier til cuppens samlede vindere

I rækken 16-39 og 40+ gives følgende:

1. plads: Fristart til HeelsOnWheels 2015, Øl fra Bryggeri Skovlyst

2. plads: Øl fra Bryggeri Skovlyst

3. plads: Øl fra Bryggeri Skovlyst

Desuden en vandrepokal til hurtigste kvinde i samlet cup.