Løbsrapport 3. afdeling

Alberte giver den gas i sporet og opnår en flot 3. plads

Kalenderen sagde første onsdag i september, men selvom det officielt var blevet efterår, lovede DMI fortsat sommerlige temperaturer til den 3. og næstsidste afdeling af HeelsOnWheels. Således var der nok en del der var kommet af sted i kort/kort og med fravær af regntøj. Om jeg ikke havde hørt ordentligt efter, eller meteorologerne tog fejl, er uvist, men jeg fortrød i hvert fald mit tøjvalg da jeg kørte i regnvejr det meste af vejen til Tisvilde. Heldigvis smilede vejrguderne til os undervejs i løbet, og på nær lidt dråber til sidst i løbet holdt det tørt hele vejen rundt.

Der er langt til Tisvilde, især når man er kommet en halv time for sent af sted fra arbejde, men det er turen værd. Det er en fornøjelse at køre i et terræn der ikke lige ligner Hareskoven, og det er et terræn som giver flow og fart og gør det sjovt at køre løb – også undervejs og ikke først når målstregen er krydset.

80 kvinder havde sat kursen nordpå  for at køre løb. Der var en spændt stemning ved startlinjen, hvor ritualet med bølge før start denne gang blev fulgt op med en fødselsdagssang for løbets yngste deltager på kun 5 år. Med både meget erfarne og helt uerfarne ryttere til start, blev vi mindet om signalgivning ved overhaling, og selvom kvinderne er snakkesalige på sporet, blev det aftalt at et enkelt ’højre om’ eller ’venstre om’ var nok information – og er det så din eller min højre?

Fødselar Alberte viser Jimmy hvordan man skal køre bakken 😉

Ruten var flad, men stillede alligevel krav til konditionen, da der var mange stræk med mulighed for at få god fart i cyklen. Derudover var der god mulighed for at overhale, og man blev derfor ikke fanget bag langsomt kørende ryttere. Ruten startede med lidt bredere stier uden for mange rødder og en god lang nedkørsel. Herefter kørte man ind på et mere teknisk stykke (i hvert fald hvis man ikke er fan af rødder) hvor farten kom lidt ned, og tungen skulle holdes lige i munden henover rødderne. Omkring halvvejs i løbet var der et stykke med havkig og en sandbunker hvor der dog kunne køres på kant. Efter en lang nedkørsel med rødder og et ’pas på’ skilt, var det op af rutens eneste rigtige stigning, og herefter sluttede ruten med et par lange grusstræk og ’tungen ud af munden’ overhalinger.

Team Hustler havde lagt sig i selen for at arrangere denne 3. afdeling af HOW. Det kvindelige mindretal i klubben stod bag det organisatoriske i dagens afdeling, mens de nød godt af mange mandlige klubmedlemmer til at hjælpe med rutevagter, hepning og oprydning. Team Hustler får ros for planlægning, rutevalg og god stemning – men vigtigst af alt indtager de en foreløbig 1.plads i kampen om HOW’s bedste kage med Charlottes snickerskage.

Hvem der lå forrest i denne afdeling, havde man en fornemmelse af hvis man havde været ude på ruten. Med ordene ”Vi er tre og vi kører stærkt” kom Kristine Nørgaard, Ann-Dorthe Lisbygd og svenske Sandra Backman blæsende udenom. Sandra tog sejren denne gang, mens Ann-Dorthe fik en 3. plads og holder fast i sin føring i den samlede cup.

Podiet i 16-39

1. Sandra Backman, CKX

2. Kristine Nørgaard

3. Ann-Dorthe Lisbygd, Team eleven/Radon DMK

 

Podiet i 40+:

1. Samantha Phllips, HMTBK

2. Teresia Johansson, CKX

3. Signe Munch Dalsgård, DMK

 

Podiet i U15:

1. Ella Donsmark, HMTBK SRAM

2. Lærke Avnbæk Aamann

3. Alberte Johannesson, DMK

 

 

Om en god uge venter finalen i Hareskoven, vi glæder os til at se jer!

Skrevet af vores kørende rytter Britt Schøndorf

 

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*